Skip to content

Mijn levensverhaal

Een stukje van mijn levensverhaal
20 jaar basisonderwijs heeft mij veel mooie en positieve ervaringen gebracht; o.a. dat je met een enthousiast team een geweldig fijne school kunt opbouwen en echt het verschil kunt maken voor kinderen en ouders,
 Maar de keerzijde heb ik ook ervaren:
Een stevige burn-out!
Het resultaat van jarenlange hoge werkdruk in combinatie met bepaalde karaktereigenschappen en structureel niet de juiste prioriteiten stellen.

Deze crisis werd uiteindelijke een mooie kans en het begin van mijn persoonlijke ontwikkelingsreis. Deze reis heeft mij een schat aan inzichten opgeleverd. Lees meer hierover in “Wat het jou kan brengen”. 
Ik ontdekte o.a. dat je er heel gelukkig van wordt als je jezelf op de eerste plaats zet en je dromen achterna gaat.

Mijn droom was een wereldreis, en die ging ik waar maken.
 Ik nam een sabbatical van een jaar en stapte met rugzak, Lonely Planet, een dik pak Dollars en Travellercheques op het vliegtuig naar China, in die tijd nog zonder laptop of mobiele telefoon! 
Los van alles wat bekend was; back to basic; communiceren met handen en voet, vertrouwen op je gevoel.
 Met een grote dosis creativiteit, humor en eindeloos geduld proberen een weg te vinden in culturen met andere waarden en normen en een compleet andere manier van denken.
 Een grote uitdaging waarin ik mezelf verschillende keren ben tegengekomen en geleerd heb te relativeren, te vertragen, dankbaar te zijn en in het hier en nu te leven.

Mijn honger naar zelfkennis bracht mij bij het ITIP, school voor leven en werk. Een holistische opleiding waar je leert te vertrouwen op je eigen wijsheid en je te laten leiden door je diepste verlangen en niet door je angsten. 
Voelen wat echt bij jou past.
Daar kwam, naast de liefde van mijn leven, ook het coachvak op mijn pad. Ook dat was liefde op het eerste gezicht en na een interne opleiding heb ik 5 jaar als loopbaancoach gewerkt. Ik mocht mensen uitdagen om zelf weer de regie te pakken en hun leven te resetten met de vragen “Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?”
In deze periode ben ik ook moeder geworden van een prachtige dochter;
 de vijfde in ons samengesteld gezin, dat voornamelijk uit vrouwen bestaat. 
In 2004 zijn we een nieuwe droom achterna gegaan en een B&B gestart in een prachtig pand in Drenthe.
 Hospitality bleek mij op het lijf geschreven en al gauw hadden we een goed lopend bedrijf met door de jaren heen ruim tienduizend tevreden gasten. Deze periode heeft mij een schat aan levenservaring, mensenkennis en authentieke verhalen opgeleverd door de vele ontmoetingen met mensen van over de hele wereld

Rond mijn vijftigste kreeg ik verschillende lichamelijke klachten waarvoor ik allerlei medicijnen en behandelingen kreeg zonder het gewenste resultaat. Chronische klachten die bij mijn leeftijd hoorden volgens mijn huisarts. 
Daar kon ik mij niet bij neerleggen en vanaf dat moment ben ik me gaan verdiepen in gezonde voeding. Ik begon met een koolhydraatbewust voedingspatroon, zo min mogelijk bewerkte producten en veel verse groente en fruit, vette vis en noten, zaden, pitten en peulvruchten.
Na een jaar waren mijn klachten grotendeels verdwenen, slikte ik geen medicijnen meer, was ik 10 kg lichter en voelde ik mij een stuk fitter. Ongelooflijk; geen huisarts die je dit advies geeft!

Wat heeft het mij gebracht
Mijn interesse in- en ervaringen met gezonde voeding brachten mij in contact met de MARK Academie en de opleiding Integraal Leefstijl- en Vitaliteitcoach. Een unieke opleiding die gezondheid in een breed perspectief trekt en vanuit het MARK-vitaliteit model laat zien hoe alles met elkaar samenhangt. Gezondheid gaat niet alleen over de fysieke kant; voeding, beweging, ontspanning en slapen, maar over het totale plaatje: “Hart and Soul, Body and Mind”en niet te vergeten: Eigen Regie.
Deze holistische benadering sloot helemaal aan bij mijn eigen ervaring en wereldbeeld. Ik heb bij MARK mijn persoonlijke ontwikkelingsreis voortgezet en ben opgeleid tot MARK Professional
. Van hieruit heb ik de sprong gemaakt naar mijn eigen bedrijf
ONWIJS VITAAL
Het resultaat van alles wat ik tot nu toe heb gedaan
Een nieuwe droom!
Een nieuwe uitdaging!

Back To Top