Ga naar hoofdinhoud

Slow Sports

Waarom onthaasting de toekomst van sport is

Ben jij ook steeds drukker en sneller in het dagelijks leven? Dan ben je niet alleen. Onze maatschappij wordt steeds hectischer en gejaagder, terwijl we eigenlijk behoefte hebben aan rust en ontspanning. Dat geldt ook voor sporters. Veel mensen zijn op zoek naar een manier om te sporten zonder dat ze uitgeput raken. Daarom wordt slow sports steeds populairder.

Slow sports is een trend waarbij de nadruk ligt op plezier, ontspanning en herstel. Het doel is niet om zo snel mogelijk te gaan of de meeste calorieën te verbranden, maar om te genieten van de beweging en het hier en nu. Slow sports is geschikt voor alle leeftijden en niveaus, en kan zelfs helpen bij het verbeteren van prestaties in andere sporten.

Een van de bekendste vormen van slow sports is yoga. Bij yoga gaat het niet om het bereiken van een bepaald doel, zoals het winnen van een wedstrijd, maar om het vinden van rust en balans in lichaam en geest. Yoga kan helpen bij het verminderen van stress, angst en pijnklachten, en draagt bij aan een algemeen gevoel van welzijn.

Maar slow sports is meer dan alleen yoga. Ook wandelen, fietsen, zwemmen en zelfs tuinieren kunnen worden beschouwd als slow sports, zolang de nadruk maar ligt op ontspanning en plezier. Door regelmatig aan slow sports te doen, kun je beter omgaan met stress en meer genieten van het leven.

Maar wat betekent slow sports voor de toekomst van sport? Veel experts voorspellen dat slow sports steeds belangrijker zal worden, omdat mensen behoefte hebben aan een manier om te ontspannen in onze drukke maatschappij. Sporten die gericht zijn op herstel zullen waarschijnlijk groeien in populariteit.

Daarom heeft Desiree Smits het concept Slow Sports ontwikkeld vanuit haar drive om mensen die een hoge drempel ervaren om te gaan sporten, tóch aan het bewegen te krijgen. Vanuit diezelfde drive heb ik bij haar de opleiding tot Slow Sports trainer gevolgden en ben ik gestart met Slow Sports in Steenwijk.

Slow Sports Steenwijk staat voor: genietend en ontspannen bewegen in de buitenlucht!

Plezier, staat hierbij voorop. Je moet al zoveel… je wilt niet óók nog “moeten” sporten. Je wilt juist ontspanning halen uit het sporten! Even een moment voor jezelf. En verder: Het moet “te doen” zijn. Niet te moeilijk en niet te zwaar dus. Maar wel de uitdaging die je zoekt, binnen de grenzen van jouw kunnen. Ook wil je een veelzijdige training, waarin gewerkt wordt aan de opbouw van je conditie, je spierkracht en je lenigheid.

Slow Sports  is een manier van sporten die aansluit bij je behoefte aan rust en ontspanning in je hectische leven. Door regelmatig aan slow sports te doen, kun je niet alleen je lichamelijke conditie, maar ook je  welzijn verbeteren en beter omgaan met stress. En wie weet, misschien wordt slow sports wel dé sporttrend van de toekomst!

Back To Top